Sjukgymnastik

Jag har lång erfarenhet som sjukgymnast, främst inom ortopedisk medicin, idrottsskador mm med problem ifrån röresleapparaten som ex rygg- och nackbesvär, knäskador, axelbesvär mm. Se vidare "Om mig"

  • När du kommer första gången till mig som sjukgymnast kommer vi först att ha ett inledande samtal om anledningen till besöket, en grundlig undersökning och ett flertal tester för att komma fram till vad som är ditt problem.

  • Tillsammans lägger vi upp en aktiv behandlingsplan/mål som sedan utvärderas kontinuerligt. Aktiv innebär att du som patient är delaktig och tar eget ansvar.

  • Behandlingen baseras på vetenskap och beprövad erfarenhet och kan omfatta olika manuella åtgärder som ex traktion, mobilisering, manipulation, och/eller muskeltöjning, mjukdelsbehandling, akupunkturbehandling. Oftast tillkommer även någon form av träning som behandlingsåtgärd.

    

Rehabträning

Vad är rehabträning till skillnad mot vanlig träning?

Rehabträning behövs efter en skada, sjukdom, operation eller liknande och syftet är att anpassa övningar, belastning, mängd mm till vad den skadade kroppsdelen och personen klarar. Nivån på rehabträningen kan vara mycket olika och är alltid individuellt anpassad beroende på vad man skall tillbaka till och vad man har gjort innan.  Det gäller både inom idrott, olika yrken och vardag. Här är det mycket viktigt att få rätt hjälp och att välja terapeut som har rätt kunskap och erfarenhet. 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)